Första förlusten för damerna

av | apr 1, 2017 | DAMLAGET

Ronneby-Ingelstad 2-0(1-0)
Damerna har ikväll varit i Blekinge för match mot div2-laget Ronneby. Efter ett antal återbud till dagens match fick vi göra flera förändringar i laget inför matchen. Trots det så börjar vi matchen bra och visar åter igen upp det fina passningsspelet som vi firat stora framgångar med tidigare under försäsongen, och pressar tillbaka Ronneby under större delen av första halvlek. Även om vi kommer runt på kanterna flera gånger och kommer till bra inspel lyckas vi inte förvalta det stora spelövertaget. Mitt i halvleken tappar vi bollen långt upp i planen och Ronneby lägger en långboll som friställer deras toppforward, som inte gör något misstag utan sätter 1-0. Trots baklängesmålet fortsätter vi styra spelet och skapar flera chanser under slutet av halvleken men idag har vi inte det rätta flytet i avslutslägena.
Inför andra halvlek gör vi några justeringar i uppställningen för att försöka skapa ännu bättre ytor i det offensiva spelet. Direkt från start tar vi tag i spelet och pressar om möjligt tillbaka motståndet ännu mer. Eftersom vi inte ger dem någon chans till att bygga upp något eget spel så faller Ronneby ännu längre ner i planen och parkerar i stort sätt hela laget runt eget straffområdet. På grund av det stora spelövertaget och att Ronneby backar hem så hittar vi inte ytorna för att komma till de klara avslutlägena. I 75min hamnar Annie S i en närkamp ute vid kanten och på något underligt sätt hittar domaren i denna situation en frispark för Ronneby. De lyfter på denna frispark upp mycket folk och efter lite flipperspel så får de en fot på bollen och stöter in bollen i mål fram till 2-0. Även efter detta baklängesmål så fortsätter vi föra spelet hela halvleken och lyckas skapa några chanser och även några farliga frisparksläge runt offensivt straffområde, men idag vill inte bollen gå in utan matchen slutar med en förlust med 0-2.

Vi gör återigen en bra match med ett bra passningsspel som gör att vi äger matchen mest hela tiden. Men mot ett motstånd som bara backar hem hela tiden måste vi växla mer i spelet och ibland spela lite rakare, och därmed skapa ett snabbare omställningsspel för att få bättre avslutsläge.

Nästa helg blir det återigen Blekingeresa för nytt div2-motstånd i form av match mot Karlshamn.