Förlustnollan spräcktes mot Norra Tång!

av | maj 10, 2015 | HERRLAGET

Tyvärr spräcktes vår fina förlustnollan i Lördagens bortamatch mot Norra Tång. Vi visste på förhand att det skulle bli en svår nöt att knäcka, men på sättet det gick till hade man svårt att förutse. Tycker vi startar bra och håller spelet väl uppe. I 17:e minuten tilldöms hemmalaget en hörna som det blir livliga diskussioner om, bollen är garanterat aldrig ute och assisterande domare försöker påtala detta för domaren, men han tar ingen notis om detta och självklart gör man 1-0 på densamma, borde vi självklart varit lite mer fokuserade och förhindrat detta , men så blev fallet. Vi skapar sedan ett bra riktigt bra tillfälle till kvittering utan att lyckas, bl.a en nick från Adam i utmärkt läge. I 39:e minuten kom kalldusch nr 2 då den assisterande släpper en solklar offside och 2-0 är ett faktum, kändes då väldigt tungt, tyckte då att rättskiparna stal möjligheten för våra killar att ta poäng. Undertecknad blev i detta läge lite väl frustrerad och blev hänvisad till andra sidan planen. Stor eloge till killarna som fortsatte behålla focus och gav definitivt inte slaget förlorat.

15051

15052

I andra halvlek fyller vi på lite mer framåt för att få till en reducering, skapar inte speciellt mycket, men med kvarten kvar verkar vi spräcka nollan. Kamp uppkommer i straffområdet, Macke D ligger ner och en motståndare ska rensa, skottet tar på liggande Macke och hamnar hos en helt fristående Albin som enkelt rullar in den. Men vad händer, domaren har blixtsnabbt blåst för att han uppfattade en huvudskada, kanske rätt i sak, men med lite fingertoppskänsla kan man väl avvakta någon sekund för att se vart bollen tar vägen. Tungt, tungt här kunde vi fått chansen till att sätta lite press på hemmalaget, men icke sa nicke. I en kontring med 2 minuter kvar gör hemmalaget 3-0 och slaget är förlorat.

15053

15056

Ingen skugga ska falla över hemmalaget, det är inte deras fel att man fick sina ledningsmål lite lättvindigt. Vi gör väl över nittio minuter ingen höjdarmatch men gör trots allt en helt okey insats och 3-0 är definitivt i överkant, vi är egentligen inte sämre än hemmalaget. Framstår här kanske som en gnällspik och framstår som en dålig  förlorare, men jag kan definitivt ta en förlust , känns däremot lite surt när rättskiparna får för dtora avgörande roller. Nu ska jag själv lära mig något av detta och försöka hålla tungan i styr, nästa match däremot är jag förpassad till åskådarplats.

Vill ni se på höjdpunkter från matchen redigerad av Hasse Bengtson så gör ni det här