Förlust trots bra insats !

av | sep 8, 2019 | HERRLAGET

Lindås/Långasjö FF-Ingelstad IK 2-1 (1-0)

I Lördagens match borta mot Lindås/Långasjö blev det förlust för herrlaget. En förlust som sved ordentligt. Vi gör höstens klart bästa insats, grabbarna stred i dag ordentligt stenhårt jobb och mycket spring i benen . Som så ofta för lag i vår position har man inte riktigt marginalerna med sig. Tycker absolut att vi var värda poäng i dag , men tyvärr blev så inte fallet.

I dag är vi bra med redan från början och visar direkt att vi ska sälja oss dyrt. Hemmalaget har redan i början på matchen ett stenhårt skott i stolpen, här kunde det startat riktigt illa. I 17 minuten kommer 1-0 till hemmalaget som får en frispark strax utanför straffområdet. Bollen tuschar ett par spelare på vägen fram  och hamnar så klart sedan hos en motspelare som enkelt kan sätta bollen i mål. Grabbarna kämpar vidare och vi har flera riktigt bra anfall som dock inte resulterar i mål. En helt jämn första halvlek som vi förutom det insläppta målet är mycket nöjda med.

Positivt snack i halvlek. Vi känner att vi helt klart är med i matchen och känslan är att vi kan vända på detta.

Bra på tårna även från start i andra. Vi ger inte motståndarna mycket tid och man märker att dom börjar bli lite frustrerade. Efter ca kvarten i andra är jag övertygad om att vi kvitterat. Efter en tilltrasslad situation i målområdet gör målvakten först en räddning, bollen hamnar hos Gallon som fläker sig fram och bollen går mot ett tillsynes öppet mål, men en hemmaspelare fläker sig från sidan och får undan bollen på mållinjen, snacka om marginalerna mot oss. Vi strider vidare och går för en kvittering, och skapar en del framåt samtidigt som försvaret gör en helgjuten insats. Med knappa kvarten kvar kommer en långboll från hemmalaget där en anfallare och Lucas i målet kommer fram samtidigt en liggande Lucas får undan bollen, men tyvärr bedöms han få undan bollen med handen och eftersom det sker utanför straffområdet visas det röda kortet. I 83:e minuten får vi en frispark på mittplan. Vi flyttar fram mycket folk och Alexanders frispark nickas snyggt i mål av Anton N och glädjen är total. Med bara några minuter kvar att spela grinar oss oturen i ansiktet igen, ett inlägg ska bara nickas bort av en försvarare som dock får solen i ögonen och ser inte bollen, den hamnar hos en motspelare som dunkar in 2-1, vilket blir slutresultatet

Lider verkligen med grabbarna i dag som rakt igen om gör en riktigt bra insats. Trots förlusten så känns det nu som om vi är på gång att vända en negativ trend, nu går vi in med en positiv känsla på fredag kväll 19.30 då vi möter Ängö BK på Fredriksskans i Kalmar. Ser redan fram emot detta.