Förlust mot Växjö BK!

av | aug 23, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Växjö BK-Ingelstad IK 4-0(2-0)
Igår kväll spelade vi årets sista kommunderby då vi beträdde Sportfältets konstgräs för bortamatch mot Växjö BK. Efter förra matchens många skador och annan bortavaro så saknade vi flera ordinarie spelare, men de yngre spelarna med bl.a. 15-åriga Julia Magnusson i målet klarade uppgiften bra. Vi börjar matchen bra och halva första halvlek håller vi upp spelet bra, men efter knappa halvtimmens spel springer en av deras mittfältare igen vårt försvar och sätter 1-0. Bara några minuter efter detta kommer även 2-0, och nu är det BK som styr det mesta av händelsen på planen.
Andra halvlek börjar som den första slutar och efter ca. 10 minuter missar vi lite i kommunikationen på ett inlägg och släpper efter detta in trean. Vi kämpar på och försöker lyfta upp spelet, och även om vi håller upp spelet bättre så lyckas vi inte skapa några riktigt farliga reduceringsläge utan BK är lite snabbare och bättre i passningsspelet än oss idag. Med kvarten kvar så släpper vi till ytterligare ett baklängesmål fram till slutresultatet 4-0.
Även om det blev en klar hemmaseger så gör vi idag en bättre match än i de senaste matcherna, men idag var motståndet för bra. Nu får vi träna på ordentligt under de dryga 2 veckor vi är spellediga och sedan får vi ladda för nästa match borta mot Vetlanda lördag den 8 september.