Förlust mot Tvärred/Vegby!

av | sep 22, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Tvärred/Vegby-Ingelstad IK 5-2(2-1)
Damlaget har idag varit på långresa till Västergötland för match mot Tvärred/Vegby. Eftersom vi drabbats både av skador och sjukdomar denna veckan i den redan tunna truppen, fick vi idag åka med endast 12 spelare till denna bortamatch.
Vi kommer igång bra i början på matchen och får ett bra tryck på T/V den första kvarten, men lyckas trots det inte skapa några farliga målchanser. Efter detta så jämnar spelet ut sig och T/V lyckas flytta fram sina positioner. Efter 20 minuter tar T/V ledningen med 1-0, efter att de gått in tufft i en duell med Malin och vunnit bollen. Endast några minuter senare får T/V en hörna och efter en tilltrasslad situation sätter de även 2-0. Trots de två snabba baklängesmålen så visar tjejerna upp en härlig inställning och jobbar sig åter in i matchen. Efter halvtimmen spelad kommer vi fram i ett snabbt anfall där Carolina fint friställer Mathilda, som visar kyla i avslutsläget och sätter ett reduceringsmål fram till 2-1.
I början på andra halvlek tar T/V över mer av spelet igen och deras stora och snabba forwards ställer till problem för oss. Efter drygt 10 minuter så kommer också 3-1. Även om T/V tagit över mer av spelet så kommer vi i flera bra anfall men det vill sig inte riktigt när vi ska komma till avslut. I mitten på halvleken faller det ytterligare två baklängesmål och därmed blir uppförsbacken ännu värre. Men trots den tunna truppen och en match som varit riktigt tuff i bra tempo så viker inte tjejerna ner sig ut jobbar på för varandra. Med dryga 10 minuter kvar får vi också till en reducering. Detta efter ett fint förarbete där Julia Fo spelar fram bollen till Hilda som i kamp mot försvaret sätter slutresultatet 5-2.
Vi mötte idag ett tufft och välväxt lag, men tjejerna visar upp en riktigt bra inställning och krigar på hela matchen trots att vi inte fick spelet att stämma.
Nu får vi ladda om till årets sista hemmamatch som spelas nästa lördag kl 16.00, då serieledarna Husqvarna kommer till Ingelvi.