Förlust mot Smålandsstenar!

av | jun 15, 2019 | DAMLAGET

Smålandsstenar-Ingelstad IK 3-0(1-0)
Damlaget var i eftermiddag i Smålandsstenar för match i div2. Efter mycket skador och annan bortavaro fick vi tillslut ihop 12 spelare, tack Lina P för att du ställde upp. I första halvlek är spelet rätt jämnt även om Smålandsstenar är det lite mer bollförande laget. I mitten på halvleken tar de också ledningen efter att vi inte fått bort bollen, efter att Stina i första läget gjort en fin räddning. Vi kommer i par bra anfall men bollen vill inte rulla vår väg i de avslutande lägena, och 1-0 står sig halvleken ut.
I andra halvlek tar hemmalaget över mer av spelet och vi har svårt att lyfta upp spelet, för att skapa några klara målchanser. Vi får mest inrikta oss på försvarsspel, men när det är ca 20 minuter kvar lyckas vi inte stå emot mer utan de sätter även dit 2-0. I samband med målet måste vi också göra ett målvaktsbyte då Stinas dåliga knä inte håller. In i målet stiger istället Lina P. Vi försöker lyfta upp mer spelare i offensiven och skapar ett par bra målchanser men får inte till det i avsluten. Tyvärr får vi släppa till ytterligare ett baklängesmål fram till slutresultatet 3-0.
Nu får vi ladda om för de två avslutande matcherna innan uppehållet, och göra det bästa vi kan med den för närvarande väldigt tunna truppen. Nästa match spelar vi på onsdag borta mot IFK Osby.