Förlust mot seriesegrarna!

av | sep 29, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad IK-Husqvarna FF 0-3(0-1)
I eftermiddag spelade damlaget den sista hemmamatchen i årets div2-spel då serieledarna Husqvarna var på besök.
Det är Husqvarna som tar tag i spelet från start och vi får inrikta oss på försvarsspel, men tjejerna ligger bra i positionerna och gör det svårt för Husqvarna att komma till några klara målchanser. Vi lyckas bitvis lyfta upp spelet och få till ett bra eget spel när vi håller i bollen, men vi har svårt att skapa några bra avslutsläge.
Efter dryga halvtimmens spel får vi inte undan bollen i eget straffområde och Husqvarna sätter 0-1. Husqvarna fortsätter att trycka på för att sätta tvåan, men vi visar upp ett bra försvarsspel och resultatet 0-1 står sig första halvlek ut.
I halvtid pratar vi om att våga hålla i bollen mer och försöka stiga upp högre i planen.
Men även i andra halvlek är det Husqvarna som styr det mesta av spelet och i 10.e minuten bryter deras ytter in från kanten och får på ett riktigt bra skott som skruvar sig in bortre burgaveln, otagbart för Malin i målet.
I mitten på halvleken så drabbas Malin av en bristning i vaden och måste bryta matchen. I hennes ställe stiger Julia M in i målet, och visar upp ett bra målvaktsspel under resten av matchen. När det är 10 minuter kvar så får vi släppa till ytterligare ett baklängesmål fram till slutresultatet 0-3.
Även om det blir en klar förlust så gör tjejerna en riktigt bra insats och möter idag seriens klart bästa lag.
Efter matchen visar det sig också att Husqvarna i och med dagens seger säkrade seriesegern eftersom Älmhult samtidigt förlorade sin match mot Växjö BK. Så ett stort grattis till Husqvarna som nästa är spelar i Div1.
Nu laddar vi om för nästa veckas serieavslutning borta mot Älmhult.