Förlust mot FC Vetlanda!

av | aug 11, 2019 | DAMLAGET

FC Vetlanda-Ingelstad IK 4-1(1-0)
Det blev förlust för damlaget i höstupptakten i bortamatchen mot FC Vetlanda, som är en sammanslagning av många lag i Vetlandaområdet. I början på matchen är det inget lag som får riktigt tag i spelet utan det böljar lite fram och tillbaka. Men mitt i halvleken kommer vi upp högre i planen och tar över lite av spelet, men vi har lite svårt med de avgörande passningarna på det snabba konstgräset. Vi skapar flera hörnor och offensiva frisparkar men får inte riktigt till det i avsluten. Efter dryga halvtimmens spel får Vetlanda en hörna som vi rensar bort och trycker upp laget på, men bollen går tillbaka in i straffområdet till en klart offside stående spelare som vi tycker, men ingen reaktion från någon av domarna utan de sätter 1-0. Vi gör en bra första halvleken men det fattas lite i de avgörande passningarna.
I början på andra halvlek är det Vetlanda som har bollen mest men vi spelar ett bra försvarsspel och släpper inte till några klara målchanser. Vi kommer fram i några bra anfallsförsök, och i ett av dem vinkar tjejerna på straff då bollen tar på händerna på en försvarsspelare men ingen reaktion från någon av domarna. I mitten på halvleken får vi även släppa in tvåan efter ett fint anfall från Vetlanda. Vi orkar inte riktigt hålla upp spelet lika bra i andra halvlek, och några minuter efter tvåan så ska vi spela undan bollen i försvaret men den tar oturligt mitt i huvet på en framstötande motståndare som blir helt fri och kyligt sätter dit 3-0. I 89min så kommer även 4-0, genom ett långskott under ribban, innan Annie H i slutminuten sätter en straff fram till slutresultatet 4-1.
Även om vi får en klar förlust så startar vi igång höstsäsongen bättre än vi avslutade våren, och får ta med oss de positiva bitarna från spelet och ta nya tag i nästa helgs bortamatch mot Bor.