Förlust mot Emmaboda!

av | apr 7, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Emmaboda-IIK 3-2(2-0)
Damlaget har idag spelat sin sista träningsmatch, mot Emmaboda, innan nästa helgs seriepremiär mot Ljungby.
Vi hade idag många spelare borta p.g.a. skador och sjukdom, och fick därmed göra flera ändringar i uppställningen. Emmaboda tar tag i spelet från början och visar upp ett snabbt och bra passningsspel, så vi har svårt att komma in i matchen. Efter halvtimmen spelad så tar de också rättvist ledningen med 0-1, och några minuter senare sätter de även 0-2. Även om vi har svårt att få till vårt spel kommer vi i några framstötar men får inte till det i avslutslägena och 0-2 står sig halvleken ut.
I andra halvlek höjer vi aggressiviteten i vårt spel och lyckas därmed lyfta vårt spel, och i 50.e minuten reducerar vi när Mia får in bollen efter en tilltrasslad situation efter en högerhörna från Annie H. Vi håller upp spelet bättre nu, men mitt i halvleken kommer Emmaboda igenom på vänsterkanten och sätter trean i mål. Spelet är jämnare i andra halvlek men vi kommer inte till några klara målchanser. Men när det är 5 minuter kvar kommer vi i ett fint anfall på högerkanten när Alva spelar fram bollen bra till Isabell som sätter den i djupled där Annie H har löpt sig fri och hon är säker i avslutet och sätter bollen i mål fram till slutresultatet 2-3.
Nu har vi en veckas träning kvar innan seriepremiären nästa söndag mot Ljungby, som vi troligen får spela på Norremarks konstgräs, då Ingelvi ev inte hinner bli spelklar.