Förlust mot duktigt Hovshaga !

av | mar 21, 2019 | HERRLAGET, Match_herr

Hovshaga AIF-Ingelstad IK 4-2 (1-1)

På onsdagskvällen mötte IIK Hovshaga AIF. Ska med en gång sägas att vi mötte ett riktigt bra lag och vi fick jobba hårt för att hänga med i svängarna. Vi fick bra träning på att försvara oss vilket vi på det stora hela klarade riktigt bra.

Första halvlek var ganska jämn, hemmalaget hade förvisso mycket boll men skapade inte speciellt mycket farligheter. Vi får en bra start med 0-1 redan i 3:e minuten genom Martin Å framspelad av Jacob H. I 37:e minuten kvitterar hemmalaget på straff. I slutet på första trycker hemmalaget på för att få till ett ledningsmål men vi lyckas hålla undan till paus.

I andra får hemmalaget en bra start då man gör 2-1 i 50:e minuten. Vi kämpar på bra och får utdelning i form av 2-2 i 72:a minuten då Daniel C snappar upp en nick från Edvin H. Efter detta tar hemmalaget över tillställningen då orken på killarna börjar tryta, vi har fått jaga mycket boll. Hemmalaget gör ytterligare två mål 74:e och 88:e, båda dessa kommer till efter att vi har tappat boll i uppspelsfasen och blir ordentligt straffade för detta.

Trots förlusten är Thomas ganska nöjd med vad killarna presterat, finns trots allt en del positivt att ta med sig inför kommande drabbningar nu närmast på Lördag då vi möter Lindås/Långasjö i Emmaboda 11.00. PÅ Söndag 11.30 möts samma lags U-lag på Sportfältet 12.30.