Förlust mot DFF Akademi!

av | apr 1, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad-Växjö DFF Akademi 0-2(0-0)
Under långfredagen skulle damlaget spelat match mot Ronneby BK, men fick i veckan ett sent återbud till match från Ronneby. Efter att ha jagat nya motståndare fick vi till slut napp hos Växjö DFF som ställde upp med ett kombinerat lag bestående av spelare från sin div1- o U-elittrupp.
DFF tar tag i spelet direkt från start och vi har svårt att få grepp om något eget spel utan vi får mest inrikta oss på försvarsspel. Men ju längre halvleken går ju bättre hittar vi rätt i positionerna och lyfter upp spelet något. Vi kommer fram i ett par bra anfall men ha svårt att komma in tillräckligt nära målet, så avsluten kommer för långt utifrån för att bli riktigt farliga.
Den första delen på andra halvlek fortsätter som den första slutade och vi håller upp spelet bra, men vi har svårt att få med oss tillräckligt med spelare i offensiven för skapa bra tryck i anfallsspelet. Den andra delen på halvleken tar DFF över spelet mer igen och då får de också till sina två mål efter att båda gångerna kommit runt på kanten och avslutat från nära håll.
Som helhet är det ett rättvist resultat även om vi kunde fått till något mål med bättre lycka i avslutslägena. Försvarsspelet är även denna gång bra och vi kommer allt bättre till i det defensiva positionsspelet.
Nu har vi bara en träningsmatch kvar, nästa helg mot Emmaboda, innan seriepremiären den 15 april mot Ljungby.

Ingelstad Idrottsklubb

Gamla växjövägen 77, 355 71 Ingelstad

C/O Lars Lundqvist Bokvägen 7 355 71 Ingelstad

Tel. 0709-457712 / 070 - 6526715

E-mail. kansli@ingelstadik.nu

Bankgiro: 5516-3588