Förlust mot Älmhult!

av | jun 17, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad IK-Älmhults IF 1-3(1-1)
Damlaget hade i eftermiddag en tuff match mot topplaget Älmhult. Ett motstånd som både gjort mest mål framåt och släppt in minst mål bakåt i serien, så vi var förvarnade om deras spelkvalitet. Vi börjar matchen bra och skapar en högerhörna redan i andra minuten. Annie H slår den fint inåtskruvad och efter en träff på en försvarare går den direkt i mål fram till 1-0.
Vi håller upp spelet bra i början men i 10.e minuten får Älmhult en hörna, som de slår mot bortre stolpen där vi inte har koll på inlöpningen mot mål utan Älmhult sätter 1-1 efter en fin nick. Älmhult trycker upp sitt lag högt i planen och vi har svårt att få till något bra eget spel. Vi kommer fram i några anfallsförsök men de riktigt farliga chanserna lyckas vi inte få till, utan 1-1 står sig halvleken ut.
Även i andra halvlek är det Älmhult som har bollen mest och i 60.e minuten sätter de 1-2, efter att vi nickat undan en hörna i första läget så får vi inte bort bollen utan de sätter bollen i mål från straffområdeslinjen. Efter det lyckas vi lyfta upp spelet men har svårt att komma till några riktigt bra målchanser, det som inte backlinjen avstyr tar deras målvakt hand om när hon jobbar långt ut på planen. När det endast är några minuter kvar kommer även slutresultatet 1-3 efter ett avslut utifrån straffområdeslinjen som sitter precis intill stolpen.
Vi möter idag ett riktigt bra lag som har en bra rörelse i sitt spel och när vi själva inte riktigt kommer upp i den spelnivån vi haft de senaste matcherna så är det ett rättvist resultat.
Nu får vi ladda om till onsdagens bortamatch mot Ljungby, och försöka få revansch för vår svaga insats i förra mötet mot Ljungby.