Förlust mot Älmhult!

av | sep 15, 2019 | DAMLAGET

Älmhults IF-Ingelstad IK 6-1(2-1)
Den svåra bortamatchen mot Älmhult innebar att damlaget fick inkassera en ny förlust i div2-spelet.
Vi får en riktigt dålig start på matchen då vi inte riktigt hänger med i spelet, och efter endast 7min har vi släppt till två baklängesmål. Efter detta får vi bättre stabilitet i laget och jämnar ut spelet. Vi lyfter upp spelet och får till flera bra anfall utan att få till några riktigt bra avslutsläge. Men efter dryga halvtimmens spel blir Elin frispelad av Lovisa och kommer fri med målvakten, hon spelar bollen vid sidan om den utrusande målvakt och rundar den samma och sätter reduceringen till 2-1.
Efter den dåliga starten gör vi en bra första halvlek och den andra halvan är riktigt bra.
I början på andra halvlek håller vi uppe spelet bra och efter ca kvarten spelad är Elin på väg att löpa sig fri på en genomskärare från mitten, men när hon är på väg att få friläget blir hon helt stängd av Älmhults siste spelare utan att denna bryr sig om bollen, men tyvärr blir det ingen reaktion från domaren. Oturen fortsätter att grina oss i ansiktet för bara minuterna senare får Älmhult en straff, efter att ett skott från ett par meters håll gått rakt upp på magen/armen på vår försvarare utan att hon hinner reagera.
Hilda i målet är på bollen men lyckas tyvärr inte hålla den på rätt sida linjen, utan 3-1 är ett faktum. Några minuter senare får vi ytterligare en motgång då en av deras anfallare slår ett hårt inspel från kortlinjen och den tar olyckligt i magen på en försvarare och rullar över linjen fram till 4-1. Efter detta lyckas vi inte riktigt lyfta upp spelet igen utan Älmhult tar nu över spelet och gör ytterligare två mål innan slutsignal.
Vi gör som sagt en bra första halvlek men har inte stussarna med oss, och i andra halvlek orkar vi inte riktigt hålla emot topplaget Älmhult. Nu får vi ladda om för nästa match som är hemma mot serieledarna IFK Värnamo lördagen den 21.e kl 16.00.