Förlust mot Älmhult!

av | maj 25, 2019 | DAMLAGET

Ingelstad IK-Älmhults IF 2-7(0-5)
Det blev en ny tung förlust för damlaget när Älmhult var på besök i eftermiddag. I början på matchen är vi alldeles för passiva och låter Älmhult styra spelet fullständigt, så redan efter kvarten spelad står det 0-3. I mitten på halvleken faller nästa mål fram till 0-4. Efter detta börjar tjejerna visa en annan inställning och jämnar ut spelet något. I sista minuten kommer oturligt ett nytt baklängesmål efter att ett skott styrt på ett försvarsben och ställt Julia i målet.
I halvlek pratar vi om att vi måste fortsätta som vi avslutade halvleken och bygga vidare på den sista delen av halvleken. Oturligt nog måste vi också byta målvakt i halvtid, då Julias opererade fot inte håller. 15-åriga Nora Lindqvist som gör sin första A-lagsmatch erbjuder sig att ta målvaktpositionen, vilken inställning!!
I andra halvlek fortsätter tjejerna som de avslutade första halvlek, och visar en härlig inställning och jobbar för varandra. Vi vågar stiga upp högre i planen och lyckas då störa Älmhult i sin speluppbyggnad, och får därmed till ett bättre spel. I mitten på halvleken får vi till en reduceringen när Mia spelar fram Annie som sätter 1-5. Dryga 5 minuter senare upprepar sig situationen när Mia återigen spelar fram Annie till ett friläge, som hon kyligt förvaltar fram till 2-5. Tyvärr lyckas vi inte stå emot i slutet på matchen utan Älmhult sätter ytterligare 2 mål, fram till slutresultatet 2-7.
Nästa match för damlaget är redan på torsdag då det väntar bortamatch mot IFK Värnamo.