Förlust i premiären!

av | apr 15, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad-Ljungby1-3(0-1)
Damlaget har idag spelat premiärmatchen i div2 mot Ljungby. Spelet böljar fram och tillbaka i början på matchen och vi skapar några farliga lägen men lyckas inte få till det i avslutslägena. Istället är det Ljungby som tar ledningen med 0-1. Ljungby är nu hetare än oss och efter detta tar de över mer av spelet och vi har svårt att komma rätt i vårt defensiva arbete. I slutet på första halvlek lyfter vi upp spelet något men kommer inte till någon bra kvitteringschans.
I andra halvlek jämnar vi ut spelet något och får till flera hörnor. I mitten på halvleken får vi en hörna, och denna slår Annie H direkt i mål via en försvarare. Men glädjen blir kortvarig för direkt efter kvitteringen kommer Ljungby i ett anfall och får till ett avslut mot mål, när Annie S ska slå bort bollen innan mållinjen så slänger sig en anfallare fram och hakar i Annie och i sammanstötningen rullar bollen i mål. I stället för att vi får frispark så godkänner domarteamet målet, för de anser att det är kamp om bollen! I samband med målet så skadar sig tyvärr Ljungbyspelaren.
Efter detta går det inte mer än några minuter innan Ljungby även sätter dit 1-3. Vi försöker efter de snabba baklängesmålen lyfta upp spelet igen och skapar några bra anfall men lyckas inte få till något mer mål, så resultatet 1-3 står sig matchen ut.
Nu får vi ladda om inför nästa söndags långresa till Göteborg, där Hovås/Billdal står för motståndet i andra omgången.