Förlust i premiären!

av | apr 10, 2019 | DAMLAGET, NYHETER

Växjö BK-Ingelstad 4-1(3-1)
Damlaget spelade igår lokalderby mot Växjö BK i årets premiärmatch i div2, och fick tyvärr inkassera en förlust med 1-4. Det var BK som kom ut allra bäst i början på matchen och vi blev riktigt tillbakapressade. I 15.e minuten sätter BK 0-1, efter att de kommit runt på kanten och serverat ett fint inspel. Några minuter senare kommer även tvåan efter ett bra anfall. Efter drygt halva 1.a halvlek reducerar vi till 1-2, när Mia bryter på mittplan och bestämmer sig för att avancera framåt, hon driver in i straffområdet och sätter kallt bollen i mål. Efter detta lyfter vi upp spelet men får tyvärr ett nytt baklängesmål endast några minuter senare, och detta står sig fram till halvtid.
I andra halvlek spelar vi ett bättre försvarsspel och släpper inte till så många klara målchanser. Men efter timmen spelad så får de till ett riktigt turmål, efter en hörna får de till ett avslut långt ut i straffområdet som seglar in i bortre burgaveln. Efter detta så lyckas vi inte riktigt få till det rätta trycket för att skapa några klara målchanser för ytterligare reducering, utan matchen slutar med en rättvis seger för Växjö BK.
Den som utmärkte sig i laget var Maria P som idag vaktade målet och gjorde det verkligen med den äran, det som bl.a. fastnade på näthinnan är när hon räddar ett friläge med en bra benparad.
Till nästa match som även den spelas på Sportfältet på lördag kl 16.30, mot IFK Osby, ska vi förhoppningsvis ha en ny förstärkning på målvaktssidan!