Förlust i derbyt mot Vederslöv !

av | aug 26, 2018 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Vederslöv/Dänningelanda IF1-3 (0-2)

Tyvärr måste vi konstatera att vår negativa trend i höst fortsätter. Vi har inte lyckats behålla vår fina vårform. Det finns många orsaker till det som vi dock inte ska gå in på här. I fredagskvällens match var det bortalaget som började bäst. Redan i 14:e minuten får man utdelning i form av 0-1, en misslyckad rensning hamnar hos e Vederslövsspelare som lobbar in den i ett övergivet mål. Tung start T Bara tr minuter senare smäller det igen, en frispark hamnar hos en fristående bortaspellare som nickar in 0-2. Ytterligare en bjudning, vi ger oss i dag inte chansen att ta en seger. Vi försöker dock repa mod, men kommer inte närmare en reducering än ett stolpskott innan halvlek.

I paus är vi självklart intwe nöjda med vad vi presterat. Det håller inte med såna bjudningar, och vårt passningsspel har en del övrigt att önska. Vi är överens om att det är mycket tid kvar att komma in i matchen.

Vilken start vi får i andra, redan i 46:e minuter kan vi skriva ner 1-2 efter ett fint anfall på högerkanten. Nyss insatte Mattias h Tar sig fram på vänsterkante och slår ett fint inlägg till en fristående Adam H som inte gör något misstag, energin är tillbaka. Tycker nu vi har en fin period och skapar en del riktigt bra lägen till en kvittering. Med ca 25 minuter kvar kommer Martin Å igenom men fälls, visst borde vi tilldömts en straff här, men så blev inte fallet, vi har inte marginalerna med oss för tiillfället. Strax efter får Alexander A på ett bra skott som tyvärr går rakt på målvakten som reflexräddar. Med fem minuter kvar räknar vi in en nfrispark till oss, domaren tycker annorlunda och det mynnar ut i 1-3 till Vederslöv och det känns som game over. Som sagt har vi inte mycket medstuds just nu, men själklart handlar det inte bara om det, vi måste bli betydligt noggrannare i det vi gör och inte släppa till så enkla mål som självklart minskar våra segerchanser.

Det är bara att lyfta på hatten och gratulera Vedersöv till segern. För vår egen del är det bara att bryta ihop och komma igen, det är trots allt 6 omgångar kvar och vi har definitivt inte gett upp kampen om en kvalplats. För att detta ska bli möjligt måste vi dock höja oss betydligt och jag är övertygad om att vi kan göra detta, varför inte börja den resan redan på fredak 18.15 då vi möter Konga SK borta.