Förlust i Asarum

av | apr 30, 2017 | DAMLAGET

Asarum-Ingelstad 1-0(1-0)

Damlaget har i eftermiddag varit i Blekinge för match mot Asarum. Redan i början på matchen visade det sig att vi skulle få en riktigt tuff match mot Asarum, som kommer från div2-spel, det var ett spelskickligt lag som visar upp ett snabbt och bra spel. Det är en jämn start på matchen men vi lyckas inte skapa några klara målchanser. Vi är lite avvaktande i vårt spel och faller lite för lågt med laget i försvarsspelet, och får därmed inte med oss tillräckligt med spelare i vår offensiv och lyckas inte skapa något bra tryck framåt. Efter en halvtimmes spel kommer Asarum runt oss på kanten och förvaltar avslutet fram till 1-0, som står sig halvleken ut.

Det är ett besviket gäng tjejer som kommer ut till halvtidsvilan eftersom de känner att de inte lyckats få spelet dit de vill. Inför andra halvlek ska vi försöka lyfta upp laget och sätta högre press på motståndarna i deras speluppbyggnad, och redan från start så visar tjejerna upp en bättre rörelse och vi kommer mer rätt i vårt spel. Vi tar över mer av spelet i andra halvlek men möter idag ett mycket bra motståndarlag och har svårt att komma till några riktigt klara målchanser. Tjejerna gör en riktigt bra andra halvlek där vi bjuder upp till en bra match, och sett till spelet över hela matchen hade en kvittering inte varit orättvis, men resultatet står sig matchen ut och det blir förlust med 0-1.

Vi får ta med oss spelet från andra halvlek till nästa söndags svåra hemmamatch mot Sölvesborg/Lörby, som vunnit sina båda första matcher i serien.