Förlust i derbyt mot Nöbbele !

av | jun 17, 2017 | HERRLAGET

Nöbbele BK-Ingelstad IK 3-2 (0-1)

Vi åkte till Nöbbele i fredagskvällens derby med hopp om att kunna ta revansch för fjolårets förlust i seriefinalen. Tyvärr blev så inte fallet, det blev en ny tung förlust, vi kom tyvärr inte alls upp till normal klass och med tanke till hur matchen utvecklar sig måste man säga att Nöbbeles seger var rättvis. Hemmalaget spelade med stort hjärta och jobbade stenhårt och spelar sin fotboll som går ut på att jobba stenhårt i 90 minuter, tyvärr kan vi inte matcha detta i dag, vi hittar tyvärr inte vårt eget spel och viker ner oss och då blir det så här.

Tycker hemmalaget startar bäst och visar att vi måste upp till bevis om vi vill ha några poäng med oss till Ingelstad. Dom spelar som vanligt med press och långa bollar upp mot hårt jobbande anfallare och som vanligt har vi svårt att få igång vårt egna spel , mycket beroende på dålig rörelse vilket gör att vi har svårt att hitta bra passningsalternativ med långbollar som följd även från vår sida, vilket egentligen inte är vår melodi. Spelet präglas av mycket kamp och skönspelet lyser med sin frånvaro. Första riktigt heta chansen får hemmalaget efter dryga 35 minuter då man har en nick i ribban efter ett långt inkast. I 40:e minuten kommer 0-1 efter ett anfall på högerkanten då Martin S påpassligt sätter 0-1 efter fint inlägg av Mattias E. Kändes väl inte helt logiskt i detta läget, men inte mindre skönt. Vi går till halvtidsvila med en 1-0 ledning vilket vi ska tacksamma för.

I paus påtalar Thomas att vi måste snäppa upp oss och ta fighten om vi ska lyckas få med oss några poäng.

Tyvärr lyckas vi inte med detta och andra halvlek blir inte alls vad vi hoppats på från vår sida, vi tar inte fighten fullt ut som vi kom överens om. Efter ett långt inkast i 50:e minuten kommer 1-1 efter nick då vi inte lyckas få undan bollen. I 60:e minuten tappar vi boll på mitten, saknar då spelalternativ och en hemmaspelare är stark i kontring 0ch 2-1 är ett faktum. Märks att vi nu är tagna av stundens allvar och 5 minuter senare kommer 3-1 då en helt omarkerad hemmaspelare kan raka in bollen. Efter detta kommer vi igen en del med bättre rörlighet men närmare än ett 3-2 mål i 88:e minuten innickat av Macke D kommer vi inte. Det är bara att gratulera Nöbbele till segern, i dag var man helt enkelt hetare än oss och än en gång visar det sig att vi har svårt att genomföra koden för att få med oss tre poäng från Nöbbele. Nu är det bara att lägga detta bakom oss och ladda om till nästa match som är hemma mot Tvärskog Måndag 25/6 19.00 på Ingelvi.