Förlust borta mot Ljungby!

av | maj 18, 2019 | DAMLAGET

Ljungby IF-Ingelstad IK 4-2(1-2)
Damlaget var eftermiddag i Ljungby för match i div2, detta med en väldigt tunn trupp.
Vi fick en kanonstart på match då vi tar ledningen redan efter 20 sekunder, genom Annie H som fint förvaltar sitt friläge på Mias framspelning. Spelet är rätt jämt under första halvleken och böljar fram och tillbaka. I mitten på halvleken sätter vi även 2-0 och denna gången är det Sofie som är kylig mitt framför mål efter ett inspel från Mia. Några minuter senare släpper vi till ett reduceringsmål efter ett bra avslut från Ljungby. Vi har flera bra chanser som kunde resulterat i fler mål framåt, bl.a en frispark från Mia som stryker precis utanför målramen. Den farligaste chansen får vi efter en tilltrasslad situation framför mål där bollen stussar mot det tomma målet men målvakten hinner tillbaka och slår undan bollen på mållinjen, enligt vissa på fel sida linjen!
Resultatet 2-1 står sig dock halvleken ut, och i halvtid är vi nöjda med insatsen men att vi kan hjälpa varandra ännu bättre i vissa läge på planen.
Men andra halvleken hinner inte mer än börja förrän kvitteringen kommer, och efter detta faller vi ihop och släpper in ytterligare 2 mål på drygt 10 minuter. Efter detta är första halvleks fina inställning som bortblåst och vi lyckas inte resa oss igen.
Det är bara att ladda om för ny match hemma mot Älmhult nästa lördag, med förhoppningsvis några fler spelare tillgängliga för spel.