Femte raka trepoängaren inbringades mot Rottne!

av | maj 21, 2016 | FÖRENING

Inför matchen kändes det som en liten måstematch, här ska det bara bli tre poäng. Risken med dessa matcher är att man blir lite loj, och tar lite för lätt för uppgiften. Denna fällan ville vi absolut inte hamna i, och så blev tack och lov inte fallet.

Vi börjar lite trevande och lite slarv mellan varven gör att bortalaget skapar en del lägen som man dock inte kan förvalta i form v mål. Vi tar sakta men säkert över taktpinnen och utdelningen kommer i 30:e minuten då Martin Å serverar Jocke L en fin passning som han förvaltar på bästa sätt i form av 1-0. 2-0 kommer fyra minuter senare då Jocke L bjuder tillbaka med ett fint pass till Martin Å som säkert sätter 2-0. Vi trummar på och kvällens snyggaste anfall rullas upp med 1 minut kvar av halvleken, bollen går som på ett snöre på ett tillslag, assisten står Sebbe M för till en framrusande Martin Å som dunkar in 3-0. Ett härligt fotbollsmål.

DSC_0008 DSC_0001 DSC_0003

Andra halvlek skulle bjuda på ytterligare tre mål, samtliga bokförs på IIK:s kont0. I 57 minuten fullbordar Martin Å sitt äkta hattrick genom att göra 4-0 återigen framspelad av Jocke L. Samtliga fem avbytare får komma in under andra halvlek och Martin S tackar för förtroendet genom att göra både 5:an och sexan.

En bra dag på jobbet där vi helt klart gjorde vad som förväntades av oss. I andra halvlek skapar vi en hel del chanser som kanske borde resulterade i ytterligare några mål, men självklart ska vi vara nöjda, sex mål produceras inte på beställning. En stor eloge till Rottnes unga lag som trots att målen rullar in behåller en positiv inställning och uppmuntrar varandra till att behålla fokus och kämpa vidare, härligt att se och höra.

Nu laddar vi om inför Fredagens drabbning borta mot Nickebo, en förväntad tuff uupgift.