Fall framåt gav tre nya poäng mot Möre BK !

av | aug 19, 2017 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Möre BK 4-1 (2-1)

I Fredagskvällens match på Ingelvi mot Möre BK kunde IIK räkna in tre nya poäng i jakten på en åtråvärd kvalplats. I kväll var det ett betydligt piggare IIK än vad vi fått bevittna senaste tiden. Mer aggressivitet och betydligt mer spring i benen gjorde att vi skapade betydligt mer framåt och tillät inte heller våra motståndare att skapa speciellt mycket farligheter framåt. Ska dock sägas att vi fick kämpa för poängen, bortalaget hade även dom mycket spring i benen och satte ständigt hög press på vårt försvar som dock oftast behöll lugnet.

Vi får en kanonstart på matchen med mål redan i 5:e minuten då Johan S efter retur får kanonträff strax utanför straffområdet och bollen borrar sig in lågt i målvaktens högra hörn, vackert mål. Möre är dock inte ofarliga, är snabba i sina omställningar och kommer till en del nästanlägen av och till. På en fin omställning från vår sida kommer 2-0 i 26:e minuten då Macke D rinner igenom och serverar bollen till en helt fristående Martin Å som enkelt bredsida in 2:an. Endast fyra minuter senare kommer dock  en reducering på en omställning där en motståndare får med sig bollen i en fifty fifty situation med vår målvakt och rakar enkelt in 2-1. Luktade dock offside lång väg, men till domarens försvar ska tillägas att han i dagens match inte hade några assisterande till sin hjälp.

Vi går till halvtidsvila med 2-1 och är så långt klart nöjda med vår insats. Ett klart fall framåt. Nu gäller det dock att hålla fokus dom återstående 45.

Andra halvlek fortsätter som första, bra intensitet och bra insatser från båda lagen. Tycker vi är det bättre laget och skapar en del bra lägen till ytterligare mål, men bortalaget är inte ofarliga. I 72:a minuten får vi utdelning då Macke D snyggt spelar fram bollen till Adam H säkert sätter 3-1. I 83:e får vi möjlighet att punktera matchen då vi tilldöms en straff som dock Martin Å skjuter över. Två nyss inbytta spelare får dock avgöra matchen i 88:e då Tim A rycker sig loss på vänsterkanten och serverar Oscar S en smörpassning som han förvaltar på bästa sätt och hans första A-lagsmål är ett faktum.

Bra insats av samtliga inblandade i dag, nu är vi på banan igen. Stor eloge till bortalaget som aldrig gav slaget förlorat, imponerad av deras löpvilja. Nu väntar en svår bortamatch på fredag 18.30 då vi möter Tingsryd United FC. Då får vi klara oss utan Adam H och Macke D som åkte på sina tredje varningar och är därmed avstängda nästa match.