En räddad poäng mot Norrhult !

av | aug 18, 2018 | FÖRENING

Norrhults BK-Ingelstad IK 2-2 (1-0 )

I fredagskvällens match borta mot Norrhult var självklart att vi skulle få tre poäng med oss hem till Ingelstad. Tyvärr blev inte så fallet. Tycker vi börjar matchen bra och skapar i inledningen ett par bra lägen som tyvärr inte resulterar i mål. Hemmalagets strategi var glasklar, mycket folk hemma och satsar på kontringar. Vi har svårt att hålla tempot uppe samtidigt som vi slarvar lite i passningsspelet. En kontring från hemmalaget i 30:e minuten resulterar i en hörna. På hörnan blir det 1-0 , här slarvar vi betänkligt i markeringen. Dom har nu fått matchen precis dit dom vill, hålla tätt bakåt och inrikta sig på kontringar. Vi försöker jobba oss in i matchen men lyckas inte innan paus få till en kvittering.

I paus är vi självklart inte nöjda med vad vi hittills presterad. Vi måste bli betydligt noggrannare med vad vi gör samt öka tempot i passningarna betydligt.

Vi startar andra halvlek helt okej och tar tag i spelet. Men efter endast fem spelade minuter händer det som inte fick hända, vi tappar boll i uppspelsfasen och hemmalaget kontrar in 2-0, vilket ger dom ytterligare energi. Efter detta blir vi lite stressade och försöker slå dom avgörande passningarna alldeles för tidigt, ser inte lovande ut. I 65:e minuten tänds dock hoppet efter en individuellt bra prestation av Rickard P som väggspelar med Tim A och bryter igenom och gör 1-2. Endast tre minuter senare får vi en hörna som slås av Emil N, ser i ärlighetens namn lite misslyckad ut, men Leo A dyker upp och lyckas skarva in bollen och 2-2 är ett faktum. Nu har vi vind i seglen och ligger på för ett avgörande mål. Vi skapar ett par riktigt bra lägen att avgöra men lyckas inte få dit den. Som matchen gestaltar sig får vi trots allt vara nöjda med en pinne. Vill vi även fortsättningsvis vara med och kämpa om en kvalplats kommer det dock att krävas att vi höjer oss ett par snäpp. Chansen till detta får vi redan kommande fredag 18.30 då Vederslöv/D gästar Ingelvi, då vill vi gärna ha ert stöd i form av er närvaro.