Dubbla seriepremiär spelade för F08-09-10

av | apr 28, 2023 | NYHETER

Senaste dagarna har vi spelat seriepremiärer i både 9 och 11-manna serien.

Först ut var det bortamatch i 9-manna serien mot samma Älmhult vi hade mött i en ganska jämn träningsmatch veckorna innan. Det blev en smakstart på seriespelet där vi tog ledningen redan i första minuten efter ett fint anfall. Inledningsperioden blev sedan jämn med ett par chanser åt båda håll. Vi har några saker att förbättra som vi pratar om mellan perioderna, bland annat gå lite rejälare på de många höga bollarna vi får emot oss på en småregnig naturgräsplan och spela lite kompaktare när det behövs. Dessa två bitar löser vi bra och kan dra ifrån till en ganska rättvis 3-0 ledning under andra perioden där bland annat flera fina hörnor slutligen ger utdelning. Sista perioden jobbar Älmhult hårt för att komma ifatt, vi pekade i pausen på några saker vi behövde göra i vårt försvarsspel för att stänga ner dem och lyckas bra med detta i kombination med bra målvaktsspel. 3-0 vinst till slut.

Någon dag efter var det dags för premiär i 11-manna serien borta mot Alvesta. Här visste vi på förhand att vi skulle möta en stark motståndare och vi gick in med inställningen att jobba stenhårt i vinna boll över hela plan, hålla ihop laget och inte låta dem föra spelet ostört, Vi visste att skulle vi kunna hålla undan första 15-20 minuterna så skulle vi kunna göra motståndaren lite stressad så de börjar göra misstag. Detta lyckades vi också ganska bra med och etablerade stundtals en hel del spel på offensiv planhalva i inledningen. Vi har fått matchbilden lite dit vi vill efter dryga  20 minuter men då bjuder en av Alvestasspelare på en fin prestation när hon skruvar in en hörna med vänsterfoten precis under ribban. Målet ger Alvesta den push vi inte ville ge dem och de tar över ganska markant, vi jobbar och sliter men blir mer och mer nedpressade på egen planhalva och får inte behålla bollen under längre stunder och 2-0 och 3-0 för Alvesta innan paus är inte helt ologiskt.

I halvtidspausen lägger vi framförallt fokus på att lyfta oss mentalt igen, att gå ut på plan och lyfta varandra och rent spelmässigt få upp laget lite så vi kan etablera ett eget spel. Vi lyckas inledningsvis ganska bra men desto längre matchen går ju mer energi får läggas rent försvarsmässigt och vi har inte riktigt orken att anfalla, 6-0 till Alvesta slutar matchen. Det finns mycket att ta med sig från denna match, framförallt hur man skall agera för att nyttja sina egna och lagets styrkor när man möter lag som är äldre och fysiskt större och starkare.

Den kommande helgen får vi besök på Ingelvi av damallsvenska IFK Kalmars tjejlag både på lördag och söndag. Kom gärna upp och titta