DM F08-09-10 mot Sandsbro

av | apr 11, 2023 | NYHETER

Påskhelgen avslutades med säsongens första tävlingsmatch på tjejsidan, bortamatch mot Sandsbro i första omgången av distriktsmästerskapen.

Vi har inte mött Sandsbro innan så det var två taggade lag i solen på Norremark som inte riktigt hade koll på varandra. Vi inleder fint och tar sånär ledningen redan i första minuten då vi direkt spelar igenom deras backlinje och sätter bollen på en yttermittfältare som kommer precis som vi vill, men Sandsbros målvakt räddar. Bra tempo i inledningen av båda lagen där Sandsbro har mest boll men vi flera gånger slår om fint och skapar ett antal fina chanser. Efter knappt en halvtimme tar Sandsbro ledningen med 1-0 i en period då det tagit över matchbilden ganska klart och vi under en period hamnar långt ner på egen planhalva. Minuterna innan paus åker vi sedan på 2-0 i ett läge där vi faktiskt gör precis allting rätt i försvarsspelet men ändå slutar situationen med straff och mål emot oss, surt men så är fotbollen ibland.

Andra halvlek påminner om första med att vi skapar ett par ganska fina lägen utan att få utdelning inledningsvis men Sandsbro sedan tar över mer och mer. Hemmalaget gör 3-0 efter halva andra halvlek och därefter orkar vi inte riktigt komma igen utan här tar matchen lite slut och det rinner iväg i slutminuterna.

Sammantaget en rättvis vinst för Sandsbro och vi önskar dem lycka till framöver i turneringen. Vi tar med oss främst tre riktigt bra perioder från matchen, första halvan av första halvlek, slutet av första halvlek och början av andra. Samtliga perioder där vi skapar chanser och också har möjlighet att sätta ett viktigt mål för matchens utveckling men lyckas inte hela vägen. Vi tar flera steg framåt gällande att skapa egna chanser och att vårda bollen inom laget.  Avgörande för matchens utgång blir framförallt att motståndarna är lite större och fysiskt starkare överlag. Individuellt tar vi med oss fina insatser av samtliga spelare och en klarare bild av vad vi behöver jobba vidare med. Nu väntas ett par veckor finslipande så siktar vi på seriepremiärerna om knappa två veckor.