Div. 5 Södra Herr | Vislanda IF – Ingelstad IK 2-4 (1-2)

Seriepremiären avklarad och vi går därifrån med 3 sköna poäng! Efter en lång försäsong med mycket slit var det äntligen dags för lite match med betydelse igen. IIK ställde upp med en startelva med många spelare med stark anknytning till byn. Tre spelare gjorde startdebuter i A-lagströjan i seriespel och det var de egna produkterna Elliot Bolmgren (2005), Viktor Karlsson (2005) och Ludvig Karlsson (2006).

Elliot Bolmgren – Emil Jönsson – Said Saydoyan

Markus Danielsson

Bänk: Alex Lundström, Hugo Hahlin, Martin Saläng, André Chamoun, Youssef Al Darwish

Första halvlek

Hela första halvlek präglades av mycket längre bollar och mycket luftdueller från de båda lagen. Ett spel som tveklöst passade hemmalaget Vislanda bäst inledningsvis. Det small på en del emellanåt och efter 18 minuter hade två Vislandaspelare hamnat i domarens bok efter att ha gått hårt åt Said. Kort efter den andra varningen kom vårt ledningsmål. Ett fint anfall med spelvändning från vänster över till höger där Viktor hittade Elliot som i sin tur friställde Markus. Markus var kylig och satte in bollen i nät. En kvittering kom dock i den 29e minuten på en lång frispark där Lucas nådde högst, men kolliderade med Simon. Deras spelare var påpasslig och satte bollen i krysset till 1-1. Vi slog dock tillbaka direkt. På en hörna i den 31 minuten nådde Markus högst och vi tog en ledning som vi höll in i paus. Vi hade inte gjort några fantastiska 45 minuter, utan snarare haft lite problem att få igång ett eget spel, men var vassa framåt.

Andra halvlek

Tvåmålskytten Markus tog steget ner på mittfältet till den andra halvleken med hopp om att stabilisera matchbilden något och få mer kontroll. Något som gav önskad effekt. Vi tog genast kommandot på ett annat sätt och vi på sidan kunde känna oss lite lugnare. När Markus hittade Said med en krossboll som Said utnyttjade till att göra 3-1 kändes matchen relativt avgjord. Vi hade bra koll på tillställningen och släppte inte till några direkta farligheter bakåt. Framåt var det inte heller bländande, men vi kontrollerade på ett annat sätt än i första. I slutminuterna kom det så lite mål till. Martin S var uppmärksam på en lång utspark från Lucas och fick ett friläge som han förvaltade. Kort därefter reducerade Vislanda när vi slappnat av och ställningen fastställdes till 2-4.

Målskyttar

20′ | 0-1 Markus Danielsson ass. Elliot Bolmgren

31′ | 1-2 Markus Danielsson ass. Emil Jönsson

52′ | 1-3 Said Saydoyan ass. Markus Danielsson

89′ | 1-4 Martin Saläng ass. Lucas Färdig

Summering

Ett bra premiärresultat som är skönt att ha med sig framåt. Det finns fortsatt marginal till förbättring, men i nuläget tar vi de tre poängen och är nöjda med det. Ett extra omnämnande till Markus Danielsson som med två mål och ett assist blir matchvinnare. Samt ungdomarna Viktor Karlsson, Elliot Bolmgren och Ludvig Karlsson som alla gjorde bra insatser på olika sätt. En bra start och ett trevligt kvitto på att framtiden i IIK är ljus.

På fredag tar vi emot Furuby IF på Farabäcks konstgräs kl. 18.30. Ses då!