Det blev en pinne borta mot Tingsryd !

av | aug 26, 2017 | HERRLAGET

Tingsryd United FC-Ingelstad IK 1-1 (1-0)

Bortamatchen på fredagskvällen mot Tingsryd blev en liten nostalgitripp för en lite äldre årgång som mig eftersom matchen spelades i Väckelsång.  Här har man varit med om del heta derbyn genom åre3n. Slut på nostalgin och åter till matchen.

Det var hemmalaget som började piggast och hade mycket spring i benen. Detta genererade i ett friläge i början på matchen som dock Jocke i målet snyggt avvärjde. På den efterföljande hörnan skulle dock 1-0 komma. Efter lite tveksamhet i försvaret studsar bollen på Jocke och tar sedan på en Tingsrydspelare och passerar retfullt mållinjen med någon decimeter. Vi stressar dock inte upp oss utan växer sakta men säkert in i matchen, men lyckas inte skapa speciellt mycket riktiga farligheter framåt. Är väl inte riktigt nöjda med vår första halvlek och går till vila med 0-1 i baken, och lite fördel hemmalaget.

Kom överens om i halvlek att inte stressa upp oss utan jobba vidare lugnt och metodiskt och vara noggranna i det vi gör.

Tycker vi startar andra halvlek riktigt bra och skapar lite press på hemmalaget. Men första heta chansen i andra får hemmalaget som efter en omställning får ytterligare ett friläge som Jocke snyggt avvärjer, viktig räddning. Vi tar nu över matchen och kommer gång på gång fint fram på kanterna och via inlägg skapas gång på gång oreda i hemmaförsvaret. Med 20 minuter kvar får hemmalaget en utvisad efter sin andra varning. Vi jobbar nu hårt för att få till en kvittering. Med 7 minuter kvar får vi en hörna som till vår glädje slås direkt i mål via målvakten, i ärlighetens namn en liten bjudning, men vad gör väl det. Nu är vi heta och går för ett ledningsmål och har en del hyffsade lägen. Plötsligt kontrar hemmalaget och får till ett skott i ribban, här höll det på att bli ett antiklimax. Matchen slutar 1-1, ett resultat vi trots allt är ganska nöjda med, men visst hade man önskat ytterligare något mål efter vårt stora övertag i andra halvlek. Men trots allt, poängen kan visa sig värdefull i framtiden.

Nästa match spelas hemma på Ingelvi kommande fredag 18.00 , då gästar suveräna serieledarna Åryd. Då blir det upp till bevis !