Delad pott på Öland !

av | maj 11, 2019 | HERRLAGET

Runsten/Möckleby IF-Ingelstad IK 1-1 ( 1-0 )

Det blev delad pott för herrlaget i fredagenskvällens match på Öland mot Runsten/M. Hemmalaget börjar klart bäst, vi ser lite sega ut och är inte riktigt där, sega efter resan ? Vi skapar dock matchens första heta chans då Jacob H sliter sig loss och får iväg ett bra skott som tyvärr smiter över ribban. Hemmalaget är dock piggast och kommer fram bra på kanterna och skapar en del farligheter och vi får kämpa hårt för att freda oss. I 40:e minuten uppstår en märklig situation då hemmalaget kommer fram på vänsterkanten , spelaren får en felträff och bollen rullar i en konstig bana mot mål, en klart offsidestående medspelare petar tydligt in bollen en bra bit från mållinjen. Domaren har en dialog med linjemannen och godkänner målet, han menar att spelaren är offside men att han inte har rört bollen som går i mål. Tungt feldomslut, men det är bara att gilla läget.Vi går till vila med 1-0 till hemmalaget.

I paus är alla överens om att vi inte kan vara nöjda med vad vi presterat i första. Nu gäller det att samla ihop oss och visa lite mer inställning löpvilja och noggrannhet så kan vi vända på detta.

I andra halvlek höjer vi oss betydligt och det ser betydligt bättre ut. Vi är mer aggressiva och hemmalaget har nu svårt att få till något eget spel. I 62:a minuten får vi en hörna där Anel G nickar ner till Leo A som stöter in kvitteringen. Nu känner vi att vi är riktigt på gång och skapar en del skarpa lägen. I slutskedet blir det lite mer böljande spel och även hemmalaget får något bra läge till att ta ledningen. Med fem minuter kvar får vi en frispark som Anel nickar i mål, glädjen är total men kortvarig, domaren dömer bort målet för ruff, en väldigt tuff bedömning. Matchen slutar 1-1, ett resultat som vi inte kan vara riktigt nöjda med, tycker nog att vi borde avgjort på vår andra halvlek då vi var det bättre laget, men en pinne borta är alltid värdefull.

Nu är det bara att ladda om, redan på Tisdag kväll är det bortamatch igen, då står Kalmar Södra för motståndet. Här får vi tyvärr klara oss utan Anel G som åkte på sin tredje varning på Öland.