av | sep 6, 2015 | HERRLAGET

Ryds SK-Ingelstad IK 1-1 (1-0)

Det blev delad pott i Lördagens bortamöte mot Ryd. Ett resultat som inget av lagen var riktigt nöjda med, om man beaktar jakten på kvalplatsen hade det självklart känts betydligt bättre med tre poäng. Vem vet, en poäng kan visa sig vara viktig i slutändan.

1509053

Vi tar direkt tag i taktpinnen och har ett klart övertag första 25 minuterna. Vi spelar då riktigt bra fotboll och stormar fram i våg efter våg och  man bara väntar på att första målet ska produceras. Vi har tre fyra riktigt kvalificerade chanser , en kombination av oskärpa och lite missflyt gör dock att så inte blir fallet. Det typiska i dessa lägen händer i 33:e minuten då hemmalaget plötsligt får ett läge då bollen dimper ner framför fötterna på en hemmaspelare i straffområdet och 1-0 är ett faktum. Kändes riktigt tungt i detta läget. Det blir halvlekens enda mål, vilket vi självklart inte var nöjda med. Trots underläge klar fördel till oss spel och chansmässigt.

1509055 1509051

Vi går ut till andra halvlek fullt på det klara över att vi ska vända detta genom att ge allt. Andra halvlek skiljer sig en hel del från första. Skapas inte lika mycket chanser, men kampviljan är det sannerligen inget fel på. Det blir ju mer tiden går mer gnälligt och hårdare tag i närkamperna. I 70:e minuten får vi betalt för allt slit, två inbytta spelare är regissörerna då Jakob G spelar fram Martin S som kastar sig fram och stöter in kvitteringen, lika skönt som rättvist. Vi fyller på med folk sista 20 för att få till ett segermål vilket även gör att vi blottar oss en del bakåt, detta höll i slutskedet på att resultera i ett mål för hemmalaget men bollen rullar sakta men säkert i stolpen. Det blir inga mer mål, trots allt en viktig poäng att få med oss.