Damlaget tog storseger mot Smedby!

av | jun 18, 2017 | DAMLAGET

Smedby-Ingelstad 0-8(0-5)

Damlaget har i kväll varit i Smedby och spelat match i strålande solsken och 27-28 grader varmt när matchen började, till detta kom en kraftig vind som vi hade mot oss i första halvlek. Vi möter idag ett lag som försöker stiga fram i planen och sätta press, men detta löser tjejerna bra och hittar bra spelytor som skapas mellan deras lagdelar. Vi tar ledningen i den 20:e minuten när Frida med en fin genomskärare friställer Elin L som har tajmat löpningen bra och fri med målvakten gör hon inget misstag. 5 minuter senare så är det Lovisa S som är hetast i straffområdet och forcerar in tvåan efter inspel från kanten. Efter dryga halvtimmens spel så får vi en frispark långt ut på högerkanten som Annie S lyfter in bra i straffområdet och där vinner återigen Lovisa bollen i kamp med målvakt och försvaret och får fram bollen till Ellen som säkert sätter 3-0. Under de sista 5 minuterna av halvleken går vi ifrån till 5-0, först är det Elin L som åter igen blir friställd av Frida och sätter fyran, och bara minuten senare visar Annie H kyla när hon blir fri med målvakten efter Ellens frispelning och lugnt lägger in bollen fram till 5-0.
Vi gör en riktigt bra första halvlek och det är bara under korta stunder som Smedby får till något eget spel på vår planhalva.

Vi börjar den andra halvleken som vi avslutar den första med ett kraftigt spelövertag, och i 53:e minuten får vi en högerhörna som Annie H slår fint inåtskruvad mot bortre stolpen där Cornelia fint löpt runt och sätter pannan till fram till 6-0. 3 minuter senare är det Ellen som nickar in sjuan efter att Frida med sin härliga inställning forcerat igenom på högerkanten och med ett bra inlägg hittat Ellen. Under andra halvlek så orkar inte Smedby hålla uppe sitt lag utan faller längre ner i planen och därmed så blir spelet mer tillknäppt och vi har svårare att hitta spelytorna. I den 80:e minuten får vi en ny högerhörna och återigen slår Annie H en bra inåtskruvad hörna som går förbi spelarna vid första stolpen och når fram till Elin L som sätter sitt 3:e mål för dagen fram till slutresultatet 8-0.
Tjejerna gör återigen en mycket bra match och visar upp ett bra kortpassningsspel varvat med längre bollar, och efter matchen så tackar Smedbyledarna för lektionen, ett nog så gott betyg åt tjejerna.

Nu har vi 2 matcher kvar innan sommaruppehållet och det är två toppmatcher som väntar oss. Först så är det åter dags för derbymatch borta mot Växjö BK tisdagen den 27 juni kl 19.00, och sedan avslutar vi hemma mot Asarum söndag den 2 juli också det kl 19.00. Asarum som är det enda laget som hittills besegrat oss under året, så där har vi revansch att utkräva.