Damlaget segrade i omstarten!

av | aug 9, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Ingelstad IK-Hovås/Billdal 5-1(3-0)
Damlaget tog en stabil seger när den uppskjutna matchen mot Hovås/Billdal nu spelades. Efter en böljande inledning tar vi ledningen i 10.e minuten när Mia slår en bra djupledsboll som Annie H löper sig fri på och hon får på ett bra direktavslut fram till 1-0. Efter detta tar vi tag bättre i spelet och visar bitvis upp ett bra passningsspel som leder till flera fina anfall. Hovås kommer även i flera framstötar men vi visar åter igen upp ett riktigt bra försvarsspel som gör att de inte kommer till några farliga avslutslägen. Efter knappa halvtimmens spel så kommer även 2-0, och det kommer genom Elin L som skjuter direkt på en rensning från Hovåsförsvaret och bollen seglar in i mål från 25 meter. Innan halvtidsvilan sätter vi även 3-0, denna gång är det Annie H som får bollen efter ett offensivt inkast och hon avslutar med ett bra skott som går stolpen in. Vi gör en bra första halvlek där vi styr det mesta av spelet när vi håller i bollen och får med oss flera spelare i speluppbyggnaden.

I andra halvlek får Hovås mer tid med bollen och vi är inte lika aggressiva i vårt spel, och förlorar därmed fler dueller. När det är drygt 10min kvar kommer vi fram i ett snabbt anfall där bollen tillslut hamnar hos Annie H som får på ett bra skott som räddas, men på returen är Lovisa snabbast på bollen och sätter 4-0. Några minuter senare kommer även 5-0 när Annie H fullbordar sitt hattrick, innan Hovås i slutminuterna får till en reducering.

Vi gör som sagt en bra första halvlek när vi håller i bollen och vågar rulla runt, medan vi i andra halvlek inte riktigt kommer upp i samma spel.
Här näst väntar bortamatch på onsdag den 15 augusti kl 19.00 mot Sandsbro, innan Waggeryd kommer till Ingelvi lördag den 18 augusti.