Damerna segrade mot Emmaboda!

av | aug 27, 2017 | DAMLAGET

Ingelstad-Emmaboda 3-0 (0-0)
Damerna har ikväll spelat en tuff hemmamatch mot Emmaboda. Emmaboda kom till matchen med tre raka segrar utan några insläppte mål efter uppehållet så vi var förvarnade om det tuffa motståndet.
Vi startar matchen bra där vi tar tag i spelet och skapar ett par bra målchanser i inledningen. Men ju längre halvleken går ju mer jämnar spelet ut sig och Emmaboda kommer i flera farliga anfall. Även om vi skapar ett par bra anfall lyckas vi inte få till några mål utan första halvlek slutar mållös.
I halvlek pratar vi om att vi måste behålla lugnet i spelet och försöka utnyttja kanterna bättre i vårt anfallsspel.
Direkt från avspark kommer Annie H runt fint på vänsterkanten men det resulterar inte i något mål, men endast 2min senare så löper Elin L runt på högerkanten och hennes inspel möter Hilda bra innan målvakten hinner ut och efter att rundat målvakten rullar Hilda in ettan. Några minuter senare kommer vi i ett nytt bra anfall som resulterar i en hörna. Hörnan slår Maria fint mot bortre stolpen och där har Hilda löpt in bra och sätter foten till fram till 2-0.
Vi tar nu över mer av spelet och skapar flera bra anfall efter fint spel men har svårt att förvalta våra chanser. Emmaboda är farliga när de kommer i sina framstötar men vi gör ett bra jobb i defensiven och lyckas hålla dem borta från klara målchanser. De farligaste är ett par frisparkar strax utanför straffområdet, som dock inte resulterar.
När det är knappt 10min kvar så slår Lovisa en boll i djupled som Hilda löper bra på och efter ett motlägg med målvakten vinner Hilda bollen och sätter sitt tredje mål för dagen fram till slutresultatet 3-0.

Tjejerna visar idag en härlig inställning och vi plockar med oss alla tre poängen mot ett riktigt tufft motstånd. Nästa match spelar damerna söndag 3 september borta mot svåra Nättraby, ett Nättraby som idag besegrade Lörby på bortaplan.