Cupseger för F04-06

av | apr 23, 2017 | NYHETER

En spännande startlista med lag från både skåne och samtliga småländska län ställde upp för cupspel i Grimslöv i helgen. Efter en finalrysare med avgörande straffläggning mot eviga antagonisten Tingsryd United så fick pokalen följa med hem till Ingelstad/Nöbbele

I gruppspelet stötte vi på välbekant motstånd i form av tre lag vi tidigare seriespelat emot, en tempofylld 0-0 match mot Hovshaga inledde, andra matchen var vi inte riktigt nöjda med men vi lyckades få med oss en 2-0 seger mot hemmalaget Grimslöv. Gruppfinal följde mot Ljungby, LIF är ett lag vi gillar och möta som likt oss själva vill rulla boll och få med alla lagets spelare i speluppbyggnaden, här drog vi längsta strået och vann med 1-0 efter en mycket stabil insats.

Kvartsfinalen blev det möte med ett annat Ljungbylag, en rejäl hagelskur drog in lagom till avspark och det var nog ett väder som gynnade vårat lag då alla bara gick in och körde och en relativt komfortabel 2-0 seger blev resultatet. Emmaboda som är ett riktigt duktigt cuplag med en uppsjö av cupvinster i bagaget väntade i semifinalen, det blev en stenhård kamp för våran del, efter vårat 1-0 mål flyttar Emmaboda upp mer och mer men vi håller undan med ett uppoffrande försvarsspel.

I final väntade Tingsryd United som vi haft en massa duster med men aldrig rått på tidigare. Tingsryd gör ett tidigt ledningsmål och gamla förluster börjar dyka upp i huvudet på våra spelare men vi kommer undan med uddamålsunderläge till paus. Vi biter ihop, tar ett snack och går in andra halvlek med inställningen att jaga bort Tingsrydspöket en gång för alla. Det sitter hårt åt men en sen forcering följer och kvitteringen kommer med ett par minuter kvar. Det hela får avgöras på straffar, väl där är nervositeten som bortblåst, samtliga läggs kallt i mål och det får guldjublas!

Stor grattis tjejer. Ni vet vad ni har fått jobba för detta under alla år vi hållit igång. Vi släpper in 1 mål på 6 matcher och det är beviset på hur otroligt hårt det jobbades med att hjälpa varandra i alla lägen.