BRAGDMATCH AV DAMERNA!!

av | sep 8, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

FC Vetlanda-Ingelstad IK 2-3(2-0)
Damerna var i eftermiddag i Vetlanda och genomförde en match som jag aldrig tidigare upplevt under mitt fotbollsliv. Efter gårdagens tuffa besked med 4 sjukdomsåterbud som skulle läggas till de 4 spelare som redan tidigare var borta ur truppen, så var det en rejält stukad trupp som styrde resan norröver. Efter att försökt fylla på med spelare från 14år och uppåt, till de spelare som redan avslutat sin karriär så lyckades vi inte öka på truppen utan det blev endast 10 spelare i matchtruppen. Men vi fick extra hjälp med laddningen eftersom motståndarna vägrade flytta fram matchen.
Början på matchen blev inte heller den bästa då vi får ett baklängesmål redan i andra minuten, följt av ytterligare ett bakåt efter kvarten spelad. Men efter detta tar tjejerna ett snabbt snack på planen och gör lite justeringar i spelet. Vi kommer nu bättre in i matchen och lyfter upp spelet rejält under den resterande delen av halvleken. Trots ett par bra läge så lyckas vi inte spräcka målnollan innan halvtidsvilan.
I halvtid är tjejerna fast beslutna om att vi ska stiga fram ännu högre i planen och gå för poängen, resultatet 0-2 är det ingen som är nöjd med.
Andra halvlek börjar som den första slutar och även om Vetlanda kommer i ett par farliga anfall så är vi nu bättre med från start. Efter kvarten spelad så får Annie H en framspelning från debuterande Carolina och när det vankas målchans är Annie lika klinisk som vanligt och sätter reduceringen 1-2. Nu hinner det inte gå mer än några få minuter innan Lovisa får bollen en bit utanför straffområdet och hon får på ett bra långskott som seglar in till en kvittering. Om det gick snabbt mellan ettan och tvåan, så gick det ännu snabbare innan vi även sätter trean. Nu är det Carolina som snappar upp en helt misslyckad inspark från målvakten, och hon sätter ledningsmålet 3-2 på ett direktskott. Från 0-2 till 3-2 på ca 5 minuter. Under de sista 25 minuternas spel så visar tjejerna upp en härlig inställning och alla krigar för varandra. När inte försvaret lyckas avstyra deras avslut, så stiger Malin fram och gör några helt avgörande räddningar. I slutet är det många som kämpar med stumma ben, men nu är alla fast beslutna att ta med sig alla poängen hem, och så blir det också.

När domaren väl blåser av så är det ett slutkört gäng som kan konstatera att med rätt inställning och attityd så är det möjligt att lösa matcher även om man spelar med 10 spelare hela matchen.
Nästa match för damlaget är hemma mot Fredriksdal/Äng lördag 15 september kl 15.00.