Bra insats i inomhuscup !

av | jan 4, 2016 | HERRLAGET

Herrlaget deltog i Söndags i Intersport Cup som genomfördes i Sunnerbohallen Ljungby med 19 deltagande lag. Vår grupp innehöll fem lag där 1:an och tvåan gick vidare till kvartsfinal. Matchtid 12 minuter I första matchen mötte vi Häradsbäck som vi besegrade med 2-1 efter underläge med 0-1 redan i andra minuten, starkt att vända ett underläge eftersom speltiden är ganska kort. Målen gjordes av Sebbe M och Felix E. I match två mötte vi Speringholm i en jämn match där vi till slut fick se oss besegrade med 1-0 efter en starff med minuten kvar. I match tre väntade Lagan där vi avgjorde sent med matchens enda mål inprickat av Jocke L. Nu såg det plötsligt riktigt just ut, vid seger i sista gruppspelsmatchen skulle det räcka med seger för att bli gruppetta, oavgjort kunde även detta leda till fortsatt spel. Nu mötte vi Tenhults J där det visade sig att vi var det starkaste laget och kunde till slut vinna med 2-0 efter mål av Jocke L och Felix E.

Härliga tider, nu väntade kvartsfinal mot Torpa som blev tvåa i sin grupp. Här såg det riktigt knivigt ut för oss eftersom dom tog ledningen med 1-0 med endast två minuter kvar att spela. Men Jesper P ville annat, via ett distinkt skott blev 1-1 ett faktam med endast tov sekunder kvar av matchtiden. Efter tre spelade minuter i förlängningen avgjorde Macke D snyggt och semifinalplatsen var ett faktum. Starkt jobbat!

I semifinalen väntade Grimslöv som im.ponerat stort i tidigare matcher. Vi visste att det skulle bli en svår nöt att knäcka. Vi fick här en mardrömsstart med underläge 0-2 re3dan efter två spelade minuter, vi kunde inte efter detta möjligheten att repa mod för en upphämtning , det rann iväg ytterligare och slutade med förlust 0-5. Vår sämsta insats för dagen, men sånt är livet.

Nu väntade match om tredje platsen mot Guddarp som förlorade sin semi mot Ljungby efter förlängning. Här var vi tillbaka på banan igen, det blev en jämn historia där vi tar ledningen med 1-0 i 6:e minuten snyggt inprickat av AmilA. Med två minuter kvar tilldöms Guddarp straff eftersom vi då drog på oss vår fjärde frispark vilket innebär straffspark. Här är Jocke nära att rädda, men den går snöpligt in och 1-1 är ett faktum. Det blir förlängning då man börjar två minuter 4 mot fyra. I tredje förlängningsminuten vid spel 3 mot tre gör Guddarp segermålet i en mycket jämn match och fjärdeplatsen är ett faktum.

Kändes självklart surt efter dom bägge förlusterna på slutet, men sett till hela dagen gör vi en mycket bra insats som lovar gott och vi ska vara stolta över vad vi presterade. Futsalfotboll har ju genom åren inte varit riktigt vår grej, så detta var helt klart ett stort steg framåt. Ett stort tack till alla för en väl genomförd turnering