Bortaseger mot Waggeryd!

av | maj 5, 2018 | DAMLAGET, NYHETER

Waggeryd-Ingelstad 1-3(1-2)
Damlaget har i dag varit i Vaggeryd för match i div2. Även om de kunde bjuda på två väldigt fina gräsplaner så blev det även idag spel på konstgräs, och i 20 graders värme och solsken så slet det hårt på spelarna.
Tjejerna visar idag upp en helt annan inställning och tar tag i spelet direkt i från start. Redan i 7:e minuten resulterar detta i ett ledningsmål, efter ett fint inspel till Mathilda spelar hon bra fram till Annie H som säkert sätter 0-1. Ett par minuter senare blir vi avvinkade för offside men domaren vinkar av sin assisterande domare och vi stressar fram en hörna, till Waggeryds förtret. På den efterföljande hörnan från Annie H blir det lite flipperspel i straffområdet men tillslut får Lovisa träff på bollen och sätter den distinkt upp i nättaket fram till 0-2. Vi fortsätter att ha bra koll på spelet men efter en halvtimme kommer Waggeryd i ett av sina anfall och få in en reducering fram till 1-2. Under den resterande delen av halvleken tar Waggeryd över mer av spelet men 1-2 står sig halvleken ut.
I andra halvlek tar motståndarna över mer av spelat och vi har lite svårt att få till vårt egna spel. Även om vi inte riktigt får till vårt spel i andra halvlek så visar tjejerna nu en riktigt härlig inställning och krigar på över hela planen. Waggeryd kommer i flera anfallsförsök men vi lyckas hålla emot dessa försöken bra. När klockan tickar fram mot slutminuterna visar Hilda en riktig härlig vilja och tar en 40-meters löpning på en långboll, och krigar till sig bollen i kamp med försvararen och får till ett bra avslut som målvakt räddar, men på returen är det Annie H som är kylig i avslutet och sätter trean.
Alla spelarna visar idag upp en härlig inställning och även om spelet inte sitter där hela tiden så krigar de på för varandra och plockar hem tre härliga poäng. Extra roligt var att Denise Pålsson, som gör sin första A-lagsmatch, visar upp ett bra spel i 3-backslinjen. Sen är det alltid tryggt att ha en målvakt i Malin som åter igen vinner målvaktsmatchen.
Nu laddar vi för ny derbymatch hemma mot Växjö BK på torsdag kl. 15.00, med förhoppning om bra stöttning från hemmapubliken.