Blytung förlust mot Tingsryd!

av | aug 8, 2015 | HERRLAGET

Detta blev enligt mitt tycke en väldigt konstig match där jag tycker vi spelmässigt sett gör en riktigt bra insats. Men som ni vet är idrott inte alltid rättvis, det är ju som bekant målen som räknas och där gjorde Tingsryd ett mer än oss.

1508072 1508073

Första halvlek är väl hyffsat jämn men dock ett övertag för oss. Det är bortalaget som tar ledningen i 13:e minuten på en frispark som rinner förbi alla närvarande och retfullt smiter in vid Johans högra stolpe. Vi har mycket boll och skapar en del chanser, och utdelningen kom i 39:e minuten då Adam via strumprullare gör 1-1 snyggt framspelad av Amil.

Andra halvlek dominerar vi totalt och bortalaget gör endast sporadiska besök på vår planhalva. Vi skapar en hel del men är inte tillräckligt kyliga. Vår bästa möjlighet får Adam då han kastar sig fram, men lyckas mirakulöst nog få bolluslingen över mål från ca två meter från mållinjen, ett konststycke i sig. I en kontring sticker Tingsryd upp och får ett friläge som dock Johan snyggt avvärjer. Vi går för seger och ligger på hårt för att lyckas med detta. Klockan tickar mot 90 minuter och det ser ut som att vi får dela på poängen. Så blir inte fallet, men endast en mint kvar kommer Tingsryd upp på vår planhalva, vi har bollen under kontroll men tappar olyckligt den till en bortaspelare och 1-2 är ett faktum. En kalldusch av det större formatet. Tycker i dag verkligen synd om killarna, inställningen var det verkligen inget fel på och vi spelade stundtals en riktigt fin fotboll. Men det ville sig inte i dag och nu är det som vanligt bara att bryta ihop och komma igen och hoppas att det istället lossnar på Lördag då det vankas derby i Nöbbele.