Blytung förlust mot Runsten/Möckleby !

av | aug 18, 2019 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Runsten/Möckleby IF 1-2 (0-1)

Lördagens match på Ingelvi var en riktig 6 poängs match. Seger hade inneburit 10 poängs försprång men i och med förlusten skiljer det nu endast fyra poäng till vår fördel. Bottenstriden har nu blivit ett riktigt getingbo vilket kommer att innebära en riktig strid på kniven om platserna för att slippa kval och nedflyttning. Självklart hade vi hoppats på en trepoängare, men tyvärr kom vi inte upp i normal klass och sett över nittio minuter tycker jag inte att bortalagets seger är orättvis.

Tycker vi startar matchen helt okey och det ser förtroendeingivande ut. Efter 22 spelade minuter får bortalaget en hörna som man lyckas skarva in, såg lite billigt ut om ni frågar mig. Efter detta kommer vi av oss och får inte riktigt igång något eget spel. Vi får dock ett mål bortdömt tyvärr, bedömdes föregås av en hands. Vi går till pausvila med 0-1 i baken.

I andra blir det ganska hafsigt spel inledningsvis , inget riktigt flyt i spelet, mycket bortslagna bollar. Sista 20 började det hända saker, Adam skapar sig ett bra läge men avslutet slutar tyvärr utanför. Strax efter får bortalaget en frispark strax utanför straffområdet som förvaltas på bästa sätt. Hårt skott över muren som borrar sig in i Davids vänstra kryss, ett mycket vackert mål. Efter detta får vi fart på grejerna och forcerar för att få till en reducering och skapar en del bra lägen. Med 5 minuter kvar gör Haadi 1-2 och det blir plötsligt nerv i matchen. Strax efter kommer Adam igenom och gör som vi tror 2-2 men tyvärr avvinkas han för offside. Anel får sitt andra gula kort med utvisning som följd och matchen slutar 1-2, en väldigt tung förlust, inte mycket att säga om, vi måste kunna kräva mer av oss själva än vad vi presterade i dag. Redan på tisdag 18.30 för vi möjlighet till revansch då Lessebo gästar Ingelvi.