Årets första dammatch

av | mar 11, 2017 | FÖRENING

Damlaget har idag, lördag, varit i Ljungby för säsongens första träningsmatch. En viss osäkerhet och nervositet råder både i spelartruppen och ledarstaben inför matchen, då vi har flera återbud och vi ska spela årets första match och detta med ett nytt spelsystem.

Vi börjar matchen bra och flyttar bollen bra både inom och mellan lagdelarna. Vi äger det mesta av spelet under första halvlek och skapar en hel del målchanser men lyckas inte fullt ut i avslutslägena. Minuten innan halvtidsvilan lyckas vi till slut få in 1-0 genom ett bra långskott från Frida Karlsson.

I början på andra halvlek går vi ner oss lite i intensitet och Ljungby jämnar ut spelet. Men efter en timmes spel tar vi åter över spelet och visar bitvis upp ett väldigt bra passningsspel där vi utnyttjar hela bredden på planen och vänder spelet väldigt bra. Men även nu har vi svårt att få till det i avsluten och få in 2:an och därmed punktera matchen utan Ljungby kommer i några farliga kontringar, men de som inte den stabilt spelande backlinjen plockar bort räddar i stället Hilda i målet, Elin L stod i första.

Matchen slutar med seger med 1-0 och hela laget gör en helgjuten insatts.

Det var extra roligt att se spelet som de unga 15-16 åriga tjejerna, Isabell N, Tilda D, Elin L och Julia F visade upp då flera av dem gjorde sina första framträdande i A-laget.