Äntligen en trepoängare !

av | sep 22, 2019 | HERRLAGET

Ingelstad IK-Färjestadens GOIF 3-2 (1-1)

Så kom den då äntligen, höstens första trepoängare är ett faktum och gissa om den var välkommen. Nu ökades plötsligt möjligheterna betydligt för spel i fyran även kommande säsong. Men det är långt ifrån klart, sista omgången kommande lördag är det flera olika scenarier som kan inträffa så det är bara att vänta och se vad som händer och hoppas på det bästa. Det vi vet är att vi möter seriesegrarna Åryds IK borta , vilket självklart är tuffast möjliga uppgift.

Nu tillbaka till gårdagen match på Ingelvi. Vi får tuffast möjliga start med en straff emot oss efter endast tre spelade minuter. Här tackar vi David för en fin räddning nere vid högra stolpen. Självklart en mycket viktig insats. Vi verkar vara tagna av stundens allvar till en början och kommer undan med blotta förskräckelsen i form av två skott i ribban av bortalaget. I 16:e minuten kommer fram fint på högerkanten , Linus S spelar snyggt fram Alexander K som inte gör något misstag och 1-0 är ett faktum. Gissa om det kändes härligt. Spelet fortsätter att vara lite ängsligt från vår sida med lite för mycket enkla bortslagna bollar för att det skulle kännas bra. I 42:a minuten kommer 1-1 efter en snabb omställning. Inte mycket att säga om, vi ska vara nöjda med att vi går till vila med 1-1

Tycker vi startar andra halvlek riktigt bra, vi är mer aggressiva och ligger tätare i markeringen vilket försvårar för bortalaget. Vi skapar några riktigt bra lägen till ledningsmål, men vi lyckas inte få in den. Som så ofta förr är det istället bortalaget som gör 2-1 i 61:a minuten, ska villigt erkänna att det kändes riktigt tungt i detta läget. En avgörande faktor för matchens utgång är att vi gör en snabb replik då Anel G dunkar in 2-2 endast 2 minuter senare. Nu har vi vittring. I 78 minuten gör inbytte Felix E en riktig viljeinsats då han bryter sig fram på vänsterkanten och frispelar Edvin H som säkert sätter 3-2, lyckan är total. Efter detta lyckas vi hålla undan och tar en lika skön som viktig trepoängare. Stor eloge till killarna för en riktigt bra arbetsinsats, nu ser vi fram emot Åryd borta på lördag 14.00