Inga poäng mot serieledarna!

av | sep 21, 2019 | DAMLAGET

Ingelstad IK-IFK Värnamo 0-3(0-1)
Idag var det serieledande IFK Värnamo som gästade Ingelvi i den 20 omgången i div2. Det är gästerna som är det mest bollförande laget i början på matchen, men tjejerna ligger rätt i sina positioner och släpper inte till några farliga läge. I mitten på halvleken gör vi dock ett misstag i uppspelsfasen och anfallaren hugger direkt och sätter säkert 0-1. Även resten av halvleken är det gästerna som äger det mesta spelet men resultatet står sig halvleken ut.
Andra halvlek är den första lik där gästerna har det mesta av spelet, men vi kommer i några anfall men lyckas inte skapa några klara målchanser. I mitten på halvleken kommer Värnamo fram i ett farligt anfall och inspelet från kanten når en fristående anfallare som säkert sätter 0-2 otagbart in till stolpen. Tjejerna fortsätter den bra arbetsinsatsen hela matchen men idag möter vi ett starkare lag som inte släpper till något bakåt. I slutminuterna skapar vi en hörna och lyfter upp laget för att försöka få till en reducering, men hörnan rensas bort och Värnamo kommer i en snabb omställning. Vi hinner inte med i omställningen utan får även släppa till 0-3 innan domaren blåser av matchen.
Vi gör en bra match försvarsmässigt men möter som sagt ett för dagen starkare lag och får nu ta nya tag inför de två avslutande omgångarna då det avgörs både vilka som vinner serien och vilka två lag som måste lämna.