Seger för Damlaget i Hyundai Cup !

av | mar 21, 2016 | DAMLAGET

Hovshaga AIF-Ingelstad IK 1-2 (0-1)

I fredags spelade Damlaget sin första match i Hyundai Cup där ett ungt Hovshaga stod för motståndet. Första halvlek satte vi hög press från början och vi skapade många målchanser men hemmalagets målvakt , endast 14 år gammal gjorde räddning på räddning och höll därmed sitt lag kvar i matchen. Vi ägde stora delar av första halvlekmed en anfallsglad fotboll och innan halvleken var över stod det 1-0 till IIK.

I andra halvlek blir vi väldigt stressade när Hovshaga flyttade fram sina positioner och satsar allt framåt. Det blir inget kontrollerat spel alls från vår sida utan mycket paniksparkar och långa chansbollar. Trots detta lyckas vi göra 2-0 och det börjar kännas lite tryggare, men med ca 10 minuter kvar  tappar vi boll , hemmalaget kontrar, vi sorterar lite fel i försvarsspelet och låter en Hovshagaspelare stå helt fri och 2-1 är ett faktum.

Det blir nervösa sista minuter där vi krigar riktigt bra och vi vinner till slut matchen med 2-1 Skööönt!

Nästa match i Cupen är den 28/3 kl 13.00 på Fagrabäcks konstgräsplan mot Vederslöv/D.