Skön seger i Derbyt mot Nöbbele !

av | jun 29, 2016 | FÖRENING

Ingelstad IK-Nöbbele BK 2-0 ( 1-0 )

Som vanligt blev det en underhållande och spännande match i Derbyt mot Nöbbele. Det var bortalaget som startade piggast utan att skapa något speciellt farligt framåt. Vi växte sakta men säkert in i matchen och tog efter hand tag i taktpinnen.  Vi kom fram till en del farligheter men fick inte till det. I 27:e minuten kom dock 1-0 då Conrad S kom fram fint på kanten framspelad av Macke D, han gör inget misstag och vi kan till vår glädje konstatera att 1-0 är ett faktum. Vi ligger nu på för ytterligare ett mål men kommer inte närmare än en nick i ribban av Conrad. Vi går till halvtidsvila med en rättvis ledning, tycker vi är det bättre laget i första.

DSC_0007

DSC_0001

I paus var vi nöjda med vad vi dittills presterat, men på talar vikten av fortsatt focus, och framförallt ta kampen och jobba stenhårt sista 45.

Vi startar piggt i andra och skapar ett par riktigt bra chanser som dock inte resulterar i något mål. Nöbbele tar efter hand över mer och mer och vi har nu svårt att få till något eget spel. Vi är vid några tillfällen riktigt illa ute, men Tim är en säker siat utpost och lyckas avvärja farligheterna. Med sex minuter kvar kommer det förlösande 2-0 målet, en snabb omställning till Jocke L som gör en maffig framryckning på högerkanten och slår en genial genomskärare till en framrusande Oscar C som  inte gör något misstag. Kul för Oscar som precis blivit inbytt att få sätta spiken i kistan.

DSC_0006

Ett stort tack till alla för en riktigt bra insats, i dag tog vi verkligen kampen och gav allt hela vägen. Kändes oerhört viktigt med dessa tre poäng för att även fortsättningsvis kunna vara med om att kämpa om topplatserna i tabellen.

Nu är det bara att ladda om inför mötet hemma på fredag 19.00 då vi möter Flygsfors/Gadderås, här har vi revansch att utkräva efter 2-1 förlusten i seriepremiären.