Ny trepoängare inkasserades !

av | aug 20, 2016 | HERRLAGET

Ingelstad IK – Åby/Tjureda IF 3-2  ( 2 – 1 )

I fredagens match på Ingelvi inkasserades en ny viktig trepoängare. Innebär även att vi tagit sju raka segrar hemma , vilket är imponerande. Det blev som vanligt jämnt i målprotokollet lagen emellan. Tycker vi tar en klart rättvis seger utan att direkt imponera.

En jämn första halvlek där vi lyckas göra första målet i 14:e minuten. Jocke L jobbar hårt vid kortlinjen och snor åt sig bollen och spelar in till Viktor P som spelar vidare till en fristående Adam H som sätter bollen i nät, snyggt fotbollsmål. I 21:a minuten tilldöms Åby en straff som man sätter och 1-1 är ett faktum. I 29:e minten får vi en frispark en bit utanför straffområdet som Jocke L tar hand om. Han sätter den mycket snyggt i målvaktens högra hörn och 2-1 till IIK vilket vi går till halvtidsvila med.

DSC_0007

I halvleksvilan är vi nöjda med att ha ledningen, men behöver i andra ta lite mer ansvar i hemjobbet för att göra det svårare för bortalaget. Nu är det hårt jobb som gäller.

DSC_0003

I andra känns det som om vi har bra koll på händelserna och skapar en del farliga möjligheter som dock inte resulterar i något mål. I 61:a minuten kommer Åby i en omställning och man får på ett skott från långt håll som retfullt dalar in i mål, här kändes det lite tungt. Grabbarna visar dock moral och två minuter senare kommer ledningsmålet då Viktor P slår en smörpass till Adam H som rundar målvakten och rullar in den i mål, härligt, härligt. Det blir nu mycket kamp och varningarna duggar tätt, med 8 minuter kvar får Conrad S sin andra varning och det röda kortet är ett faktum. Med 2 minuter kvar får även Åby en man utvisad. I målväg händer det inte mer, och vi går därmed segrande ur striden.

Nu är det bara att ladda om till nästa match på fredag 18.30 borta mot Rottne.