Damerna är kvar i serietoppen!

av | sep 6, 2016 | FÖRENING

Efter en lite tyngre start på höstsäsongen med oavgjort mot Åseda och Ronneby samt säsongens första förlust mot Växjö BK i söndags rätades en del frågetecken ut på Ingelvi ikväll.
Hovmantorp/Lessebo kom på besök till Ingelvi och redan efter några få minuters spel fick gästerna hämta bollen i eget mål efter Lovisas fina skott. IIK-tjejerna startade matchen med mycket fint passningsspel som resulterade i fina målchanser. Smolket var väl just att det stannade vid chanser, inga mål. Efterhand som tiden rullar på växer frustrationen och spelkvaliteten sjunker.
Halvtidsresultatet är 1-0. Andra halvlek startar lika målfattig trots spel mot i stort sett ett mål: IIK äger matchen som utspelar sig på motståndarnas planhalva förutom några fasta situationer. Men målen låter vänta på sig ända tills 75:e minuten är passerad. Annie H är påpassligt framme efter en målvaktsretur och äntligen 2-0. I 85:e sätter inhopparen Elize full fart från mittfältet mot en långboll och hinner före sin motståndare. Ensam med målvakten gör hon inga misstag:3-0 till IIK blir segersiffrorna. Tjejerna är till aka i vinnarform!
Med tre omgångar kvar ligger Ingelstad-tjejerna 1 poäng efter serieledande Växjö BK och åtta poäng före trean Nättraby. En serieseger finns i potten och det är den IIK’ damlag siktar mot. På söndag är det bortamatch mot Kallinge innan Nättraby kommer till Ingelvi söndag 18 september!